7 Aralık 2015 Pazartesi

SERVET TAZEGÜL VE NUR TATAR RİO OLİMPİYAT BİLETİNİ ALDI

Milli taekwondocular Servet Tazegül ve Nur Tatar 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na doğrudan katılma hakkı elde ettiler.
Servet ve Nur'dan Olimpiyat Vizesi

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na doğrudan katılım için son organizasyon olan ve Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen Grand Prix Final Müsabakası Meksika’nın başkenti Mexico City’de yapıldı. 

8 olimpik sıklette en iyi 8 sporcunun katıldığı Grand Prix Final Müsabakası’nın ardından oluşan olimpik sıralamada ilk 6 sırada yer alan sporcular doğrudan 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazandı.

28 ülkeden 64 sporcunun mücadele ettiği Grand Prix Final Müsabakası’nın ilk gününde Türkiye’yi Nur Tatar temsil etti.

Bayanlar 67 kiloda mücadele eden ve olimpik sıralamada 7. sırada yer alan Nur Tatar, çeyrek finalde 2. sırada yer alan İsveçli Elin Johannson ile karşılaştı. Rakibini 4-1 mağlup eden milli taekwondocu, yarı finalde 6. sırada bulunan Çinli Hua Zhang ile eşleşti. 

Kazanan tarafın olimpiyat vizesi alacağı müsabakada iki taekwondocu da kontrollü oyunu tercih etti. Normal süresi 0-0 biten müsabakada rakibini altın vuruş ile mağlup eden Nur Tatar, adını finale yazdırdı. Milli taekwondocu finalde olimpik sıralamada ilk sırada yer alan Fransız Haby Niare ile karşı karşıya geldi. Güçlü rakibi karşısında son 20 saniyede verdiği sayıyla müsabakayı 1-0 kaybeden Nur Tatar gümüş madalyanın sahibi oldu. Kazandığı gümüş madalya ile hanesine 48 puan yazdıran Nur Tatar, olimpiyat oyunlarına doğrudan katılmaya hak kazandı.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalya kazanan Nur Tatar, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda da ülkemizi temsil edecek.

BAŞKAN ŞAHİN’DEN KUTLAMA

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, zorlu mücadelelerin ardından olimpiyat oyunları vizesi alan Nur Tatar’ı kutladı. Başkan Şahin, “Bayanlar 67 kiloda olimpiyat oyunlarına katılma heyecanı son ana kadar yaşandı. Sporcumuz Nur Tatar, kendisinden bekleneni yaptı ve olimpiyat oyunlarına doğrudan gitmeye hak kazandı. Burada olimpiyat oyunları seviyesinde mücadeleler yapılıyor. Meksika’ya gelirken hem Nur Tatar hem de Servet Tazegül ile olimpiyat vizesini cebimize koymak istiyorduk. Nur Tatar ile ilk hedefimize ulaştık. Servet Tazegül’ün de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum. Nur Tatar’ı ve Milli Takım Teknik Direktörümüz Ali Şahin’i tebrik ediyorum. Ülkemize bu başarıları 2012 yılında olduğu gibi 2016 yılında da yaşatmak en büyük dileğimiz ve hedefimiz” ifadelerini kullandı.

Taekwondoda Nur Tatar’dan sonra ikinci olimpiyat kotası Servet Tazegül ile geldi. 

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli taekwondocu Servet Tazegül, Grand Prix Final Müsabakaları’nda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazandı. 

Meksika’nın başkenti Mexico City’de düzenlenen ve sadece 8 olimpik sıklette en iyi 8 sporcunun mücadele edebildiği Grand Prix Finalleri’nde ülkemizi temsil eden 2 sporcumuz da olimpiyat kotası almayı başardı. İlk gün bayanlar 67 kiloda Nur Tatar’ın elde ettiği başarıyı ikinci gün erkekler 68 kiloda Servet Tazegül tekrarladı.

Erkekler 68 kiloda mücadele eden Servet Tazegül, çeyrek finalde ev sahibi ülkeden Saul Gutierrez’e mağlup oldu. Milli taekwondocumuz, olimpik sıralamada arkasında yer alan İspanyol ve İranlı rakiplerinin de çeyrek finalde elenmesinin ardından matematiksel olarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılmayı garantiledi.

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda bronz, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda ise altın madalya kazanan Servet Tazegül, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda da ülkemizi temsil edecek.

BAŞKAN ŞAHİN: “MEKSİKA’DA HEDEFİMİZE ULAŞTIK”

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Grand Prix Final Müsabakaları’nda hedeflerine ulaştıklarını söyledi. 

Başkan Şahin, “Organizasyona 28 ülkeden 64 sporcu katıldı. Burada olimpiyat oyunlarını aratmayacak mücadeleler yapıldı. Buraya gelirken 2 sporcumuzun da olimpiyat oyunlarına kota almasını hedefliyorduk. İki sporcumuz ile de bu hedefe ulaştık. Nur Tatar’ın işi daha zor görünüyordu ama burada büyük bir karakter sergileyerek kotayı aldı. Şu anda 2 sporcumuzla Rio’da olmayı garantiledik. Önümüzdeki ay İstanbul’da yapılacak Avrupa Kıtası Elemeleri’nde de kota mücadelesi yapacağız. Olimpiyata katılacak sporcu sayımızı arttırmayı amaçlıyoruz. 2012 yılında olduğu gibi 2016 yılında da ülkemizi olimpiyat oyunlarında en iyi şekilde temsil etmek en büyük hedefimiz” ifadelerini kullandı.









BALKAN ŞAMPİYONU OLDUK

7. Balkan Taekwondo Şampiyonasında Milli Takımımız, 9’u altın, 5’i gümüş ve 9’u bronz olmak üzere 23 madalya kazandı. Türkiye, gençler kategorisinde bayan, erkek ve genel sıralamada takım halinde şampiyonluğu elde etti.
Sırbistan’ın Zrenjanin kentinde düzenlenen 17. Balkan Taekwondo Şampiyonasına 10 ülkeden 553 sporcu katıldı. Ülkemiz, şampiyonaya genç isimlerden oluşan 36 sporcu ile katıldı. Milli Takımımız, şampiyonada 9’u altın, 5’i gümüş ve 9’u bronz olmak üzere 23 madalya kazandı.  Türkiye, gençler kategorisinde erkeklerde, bayanlarda ve genel sıralamada takım halinde şampiyon oldu. Türkiye, şampiyona genel sıralamasında ise 183 sporcu ile mücadele eden ev sahibi Sırbistan’ın ardından ikinci sırayı aldı. 

Şampiyonada madalya kazanan Milli sporcularımız;

Altın Madalya: 
Senanur Duman (Büyük Bayanlar +73 kilo), Pelin Yıldız (Genç Bayanlar 44 kilo), Zehra Tanışma (Genç Bayanlar 46 kilo),  Zeynep Taşcı (Genç Bayanlar 68 kilo), Ayfer Menekşe (Genç Bayanlar +68 kilo), Nejat Oğuzhan Tuna (Genç Erkekler 45 kilo), Mahmut Ali Menekşe (Genç Erkekler 51 kilo), Cemil Uluyılmaz (Genç Erkekler 55 kilo), Ömer Faruk Akgül (Genç Erkekler 59 kilo)

Gümüş Madalya: 
Yunus Doğan (Büyük Erkekler 54 kilo), Aybüke Asilhan (Genç Bayanlar 46 kilo), Betül Bakır (Genç Bayanlar 68 kilo), İbrahim Biliz (Genç Erkekler 48 kilo), Furkan Aslanargun (Genç Erkekler 78 kilo)

Bronz Madalya: 
Rümeysa Nur Yiğittekin (Büyük Bayanlar 53 kilo), Nur Demir (Büyük Bayanlar 62 kilo), Dilay İlkdoğan (Büyük Bayanlar 73 kilo), Murat Basumlı (Büyük Erkekler 58 kilo), Erbil Serdar Yılmaz (Büyük Erkekler 63 kilo), İlker Tanrınıan (Büyük Erkekler 74 kilo), Buket Coşan (Genç Bayanlar 44 kilo), Meryem Şenlik (Genç Bayanlar 49 kilo), Rümeysa Yıldırım (Genç Bayanlar 63 kilo)


DORUK SPOR KULUBU MADALYALARI TOPLADI


Çanakkale’de düzenlenen kulüpler arası taekwondo şampiyonasına katılan Doruk Spor Kulübü sporcuları 5 İkincilik , 5 üçüncülük elde etti.
Çanakkale 18 Mart Spor Salonu’nda hafta sonu düzenlenen kulüpler arası Taekwondo Şampiyonası’na katılım yoğun oldu.

KATILIM YOĞUN OLDU 
Turnuvaya Kırklareli, Çanakkale, İstanbul, Balıkesir, Bursa illerinin yanı sıra Çerkezköy ve Çorlu’dan 20 kulüp ve 230 sporcu katıldı.

MADALYALARI TOPLADILAR
Şampiyonada minik erkekler 45 kg Aytekin AYDOĞAN İkinci, 45 kg Minik Erkek Ömer SÖNMEZ Üçüncü, 57 kg Minik Bayan Şevval KURUGÖL Üçüncü 30 kg Minik Bayan Beyza Nur CİNGİ Üçüncü Olurken. Genç-Büyük Erklerde Yarışan 55 kg Bedirhan NAĞAŞ İkinci, +65 Görkem ERGUVAN İkinci, +65 Batuhan KARAGÜLLE Üçüncü Olurken. Genç-Büyük Bayanlarda 55 kg Yasemin GÜREL İkinci, +60 kg Hülya TABAK İkinci, +60 kg Damla DEMİREL Üçüncü Oldular...

CENTİLMENLİK İÇERİSİNDE GEÇTİ”
Müsabakalar hakkında bilgi veren DorukSpor Kulubu AntrenörüOsman DEMİREL müsabakaların dostluk ve centilmenlik içerisinde geçtiğini söyleyerek “Sporcu kardeşlerimiz kıyasıya mücadeleler vererek ter döktüler. Tüm kulüpleri, sporcularını, antrenör ve idarecilerini kutluyorum. Kulüp olarak şampiyonada 5 ikincilik ve 5 üçüncülük aldık. İlçemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Müsabakalara katılan tüm sporcularımı tebrik ediyorum. Bizi şampiyonaya davet eden Çanakkale Taekwondo İl temsilcisi Hasan Altunışık hocamıza da ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


1 Aralık 2015 Salı

Konya’da düzenlenen Kulüpler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Tekirdağ’ı temsil eden Doruk Spor Kulübü sporcuları birbirinden zorlu maçlara çıktı. 
Doruk Spor Kulübü Antrenörü Osman DEMİREL Yaptıgı açıklamada; Şampiyonaya İkinci Kez Katılıyoruz 2014 Senesindede Yine Bayan Takım Katıldık İnşallah Seneye Bay Bayan Takım Katılıp Hem Tecrübe Hem Takım Mücadelesi Verecegiz...
Doruk Spor Kulübü Bayan Takımı
49 kg Sıla KIZILKAYA
53 kg Yasemin GÜREL
57 kg Merve YILDIRIM
62 kg Hülya TABAK
73 kg Damla DEMİREL






Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2015 Yılı Faaliyet Programında yer alan Kulüpler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 27-30 Kasım 2015 tarihleri arasında Konya'da yapıldı. KONYA’da yapıldı Şampiyonanın açılış seremoni  törenine; Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Konya Bölge Adliye Başsavcısı Ali Gökpınar, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, Konya ASKF Başkanı Remzi Ay, Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Taekwondo Federasyonu Başkanvekili Dr. Oktay Duymaz, Taekwondo Federasyonu Asbaşkanı Zekeriya Tutar, Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Recep Temtek ve Hikmet Tekcan ile Taekwondo Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin katıldı.


Teknik ToplantıŞampiyona öncesi Rixos Otel'de katılımcı antrenörlere şampiyonada uygulanacak kurallar hakkında bilgilerin verildiği bir teknik toplantı yapıldı. Toplantıya Taekwondo Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, Taekwondo Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Aydın Akpınar ve Taekwondo Konya İl Temsilcisi Hakkı Mermer katıldı.



20 Kasım 2015 Cuma


Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2015 Yılı Faaliyet Programında yer alan Kulüpler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 27-30 Kasım 2015 tarihleri arasında Konya'da yapılacak.

Müsabaka Adı : Kulüpler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 

Müsabaka Tarihi : 27 - 30 Kasım 2015

Müsabaka Yeri : Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu - Konya

SPORCU KAFİLELERİ SEYAHAT YÖNERGESİ


SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SPOR KAFİLELERİ SEYAHAT YÖNERGESİ


BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç
MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı spor federasyonlarının mahalli, bölgesel ve ulusal organizasyonlarına katılan kulüplü takım ve ferdi sporcu kafilelerinin sağlıklı ve güvenilir bir şekilde seyahatlerinin yapılmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Kapsam
MADDE 2- Bu Yönerge; Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı spor federasyonlarının mahalli, bölgesel ve ulusal organizasyonlarına katılan kulüplü takım ve ferdi sporcu kafilelerinin sağlıklı ve güvenilir bir şekilde seyahatlerinin yapılmasına ilişkin usul ve esasları kapsar.

Dayanak
MADDE 3- Bu Yönerge; 3289 sayılı Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Yönetmeliğine, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Yönetmeliğine, 1618 sayılı Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu ve Yönetmeliği, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun ve Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar
MADDE 4- Bu Yönergede geçen;
a) Antrenör: Spor Genel Müdürlüğünce veya ilgili federasyonlarca verilen antrenör belgesine sahip kişileri,
b) Daire Başkanlığı: Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığını,
c) Daire Başkanı: Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanını,
ç) Federasyon: 3289 sayılı Kanuna göre kurulan bağlı spor federasyonlarını,
d) Genel Müdürlük: Spor Genel Müdürlüğünü,
e) Genel Müdür: Spor Genel Müdürünü,
f) İl Müdürlüğü: Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü,
g) İlçe Müdürlüğü: Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünü,
ğ) İdareci: Mahalli ve ulusal spor faaliyetinde yer alan sporcu kafilelerinin sevk ve idaresinden sorumlu kişiyi,
h) İl Müdürü: Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürünü,
ı) İlçe Müdürü: Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürünü,
i) Kiralık araçlarla seyahat: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve ilgili kuruluşların belirlediği standartlara uygun otomobil, minibüs, midibüs ve otobüslerle yapılan seyahati,
j) Spor Kulübü: Spor Genel Müdürlüğü tarafından tescil edilmiş spor kulübünü,
k) Resmi araçlarla seyahat: Kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet amaçlı kullandıkları yolcu taşımacılığına uygun araçları ile yapılan seyahatleri,
l) Sporcu: Sporcu lisansı bulunan kişileri,
m) Şehirlerarası otobüslerle seyahat: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının izin verdiği şehirlerarası otobüs firmalarıyla yapılan tarifeye bağlı seyahatleri,
n) Diğer ulaşım: İlgili kurum mevzuatıyla düzenlenen hava, deniz ve demir yolu ulaşım araçlarıyla yapılan seyahatleri,
o) Spor Kafilesi: Takvime bağlı müsabakalara il müdürlüklerince, sayı ve nitelikleri EK-1'de yer alan tablolar uyarınca belirlenip kafile onayı alınarak gönderilen sporcu, antrenör ve kafile idarecilerinden oluşan grupları,
p) Refakatçi: Engelli spor branşlarında günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve doktor raporuyla tevsik edilen sporculara eşlik edecek anne, baba veya kardeş; bunların yokluğunda ise reşit olmayanlarda ailesi, reşit olanlarda ise kendisi ile arasında karşılıklı taahhüt bulunan sertifikalı bakıcıyı,
r) Tercüman: İşitme engelliler spor branşlarında üst seviyede işitme kaybı olan ve doktor raporuyla tevsik edilen sporculara eşlik edecek işaret dili bilen anne, baba veya kardeş; bunların yokluğunda ise reşit olmayanlarda ailesi, reşit olanlarda ise kendisi ile arasında karşılıklı taahhüt bulunan sertifikalı tercümanı,


ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Seyahat Esasları

Seyahat İzni
MADDE 5- (1)Bir spor faaliyeti ile ilgili seyahate çıkacak spor kafileleri için gerekli seyahat izni;
(a) Genel Müdürlükte ilgili şube müdürünün teklifi ve Daire Başkanının onayı,
(b) İllerde spor şube müdürünün teklifi ve il müdürünün onayı,
(c) Federasyon başkanlıklarında ise federasyon genel sekreterinin teklifi ve federasyon başkanının onayı,

(2) Takım okul spor kafile onaylarının düzenlenmesinde eş güdümün sağlanabilmesi için;
(a) İllerde okul müdürü ve spor şube müdürünün teklifi, il milli eğitim müdür yardımcısının uygun görüşü ve il müdürünün onayı,
(b) İlçelerde ise okul müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürünün teklifi, ilçe müdürünün, bulunmaması halinde milli eğitim ilçe müdürünün uygun görüşü ve kaymakamlık onayı,
(EK-2)

(3) Ferdi okul spor kafile onaylarının düzenlenmesinde eş güdümün sağlanabilmesi için;
(a) İllerde il müdürlüğü spor şube müdürünün teklifi, il milli eğitim müdür yardımcısının uygun görüşü ve il müdürünün onayı,
(b) İlçelerde ise ilçe milli eğitim şube müdürü teklifi, ilçe müdürü, bulunmaması halinde milli eğitim ilçe müdürünün uygun görüşü ve kaymakamlık onayı,

(4) Ulusal spor hizmet ve faaliyetlerinde görevlendirilecek yönetici ve personelin seyahat izinleri;
(a)Genel Müdürlükte ilgili şube müdürünün teklifi ve Daire Başkanının onayı,
(b)İl Müdürlüklerinde ise il müdürlüğü spor şube müdürünün teklifi ve il müdürünün onayı,

ile verilir.         

Seyahat Gün Süresi Hesabı
MADDE 6- Spor faaliyetlerine ilişkin olarak ilan edilen müsabaka reglamanı dikkate alınarak, uygun ulaşım türüne göre hazırlanmış seyahat süre hesabı yapılır.

Genel Hususlar
MADDE 7- (1) Yarış Atlarının Taşınması;
(a) Spor müsabakalarında yer alacak yarış atlarının taşınması, nakliye iş ve işlemleri federasyonlarca belirlenen talimatlar doğrultusunda gerçekleştirilir.
(b) Taşınacak olan yarış atlarının her türlü sigorta, yem ile tüm sağlık tedbirleri alınmak zorundadır.

(2) Sportif Silahların Taşınması;
Yivli/yivsiz spor tüfek ve tabancası olarak kayıtlı bulunan bütün silahlara bulundurma ruhsatı alınacaktır. Bu silahlar, atış poligonlarında veya atış müsabakaları ve antrenmanlarında ancak ruhsatı ile birlikte geçerli amatör sporcu lisansı beraberinde olmak şartıyla kullanılabilir. Atış poligonları veya atış müsabakaları için geçerli olmak kaydıyla, il müdürlüğünce önceden antrenman ve müsabaka izin belgesi düzenlenecektir. Her antrenman ve müsabaka için ayrı ayrı düzenlenecek bu belgede, yeri ve günü açıkça belirtilir. Bu silahlar, ancak boş olarak, paketlenmiş bir şekilde, ulaşım araçlarının torpido gözünde ya da bagajında nakledilebilir, üstte taşınmaz. Taşıma ruhsatı bulunan yivli/yivsiz spor tüfekleri, meskûn mahallerde içi boş, muhafazası içinde ve atışa hazır olmayacak şekilde nakledilecektir.

(3) Plakasız Motorlu/Motorsuz Araçların Taşınması;
(a) Spor müsabakalarında yer alacak yarış araçlarının (otomobil, motosiklet, bisiklet vb.) taşınması, nakliye iş ve işlemleri ilgili federasyonlarca belirlenen talimatlar doğrultusunda gerçekleştirilir.  
(b) Taşınacak olan yarış araçlarının her türlü sigorta vb. tedbirlerin alınması zorunludur.

(4) Römorklarla Yapılan Taşımalar;
(a) Kürek, kano, yelken, vb. spor branşlarında römorklarla yapılan taşımacılıkta kullanılacak römorkların bu malzemelerin taşınmasına uygun normlarda imal edilmiş olması, ayrıca nakliyede kullanılacak çekici araçların Karayolu Taşıma Kanunu ve Yönetmeliği dikkate alınarak seçilmesi, taşınacak olan spor malzemelerinin kazalara karşı her türlü tedbirinin alınması (sigorta vb.) zorunludur.

(5) Kafile Onay Belgesi; faaliyetin adı, yeri ve tarihleri belirtilerek, kafilede yer alacak sporcu, antrenör ve idarecilerin kimlik bilgilerinin bulunduğu, faaliyetin süresi, seyahatin gidiş – dönüş güzergahı, ulaşımı sağlayacak aracın modeli, plakası, şoförlerinin adı soyadı ve ehliyet sınıfları belirtilerek il müdürlüğü spor şube müdürünün teklifi ve il müdürünün onayının olduğu sporcu seyahatlerinde kullanılan belgedir. Tarifeye bağlı ulaşım imkânlarının kullanılması halinde araç ve şoförlere ilişkin bilgilere Kafile Onay Belgesinde yer verilmeyecektir. (EK-2a-b)

(6) Kafile Başkanı ve Antrenör Görevlendirilmesi;
a) Kafile giderleri, il müdürlüklerinin spor faaliyet giderleri bütçelerinden karşılanması durumunda, kafile başkanı ve antrenörlerin belirlenmesi, ekli tablodaki sayısal normlara uyulmak suretiyle öncelikle il müdürlüğü bünyesinde bulunan kadrolu antrenörler olmak üzere spor şube müdürünün teklifi ve il müdürünün onayı ile tespit edilecektir.
b) Kendi imkânlarıyla seyahat edecek spor kulüplerinin, ferdi sporcuların idarece alınacak kafile onaylarında, kafile giderlerinin taraflarınca karşılanacağı, seyahat sorumluluğunun ise kendilerine ait olacağı hususları mutlaka belirtilecektir. 

(7) İl içi - dışı sporcu grup ve kafilelerinin antrenman/müsabaka ulaşımları; idareci, antrenör, veli v.b kişilere ait otomobil, panelvan, minibüs, midibüs vb. şahsi ulaşım vasıtaları ile karşılanmayacaktır.

(8) Engelli spor kafilelerinin, özel ve resmi araçlar ile gerçekleştirecekleri seyahatlerinin, 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanunda belirtilen, engellilerin erişilebilirliğine uygun araçlarla yapılması ve ayrıca bedensel engelliler, görme engelliler, işitme engelliler ve özel sporcular spor federasyonları faaliyetlerine katılacak sporcu kafilelerinin seyahatlerinde EK-1'de yer alan tablo uyarınca belirlenecek sayıda refakatçi bulundurulması şarttır.

(9) Kiralama yoluyla veya resmi araçlar ile yapılacak yolculuklarda seyahat, zaruri haller haricinde gündüz gerçekleştirilecektir.

(10) Karayolları Taşıma Kanunu ve Yönetmeliği hükümleri uyarınca mesleki saygınlığı yitirebilecek nitelikteki suçlardan, yüz kızartıcı veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan, fuhuş, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanımı, kullanımını kolaylaştırma, kullanmak için satın almak, kabul etmek veya bulundurmak, kişi hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından dolayı hüküm giymiş olanlar, affa uğramış olsalar bile bu Yönerge kapsamında spor kafilelerine tahsis edilmiş resmi araçları kullanamaz. Ayrıca 5236 sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca sarhoşluk kabahatinden dolayı hakkında yaptırım kararı uygulananlar, ölümlü trafik kazasına karışma, alkollü araç kullanma ve trafik kurallarını ihlal etme sebebiyle sürücü belgeleri birden çok kez geri alınanlar da resmi araç sürücüsü olarak görevlendirilemez.

Şehirlerarası Yapılacak Seyahatlerle İlgili Hususlar
MADDE 8- (1) Spor kafileleri için şehirlerarası ulaşım firmaları ile yapılacak seyahatlerde aşağıdaki hususlar uygulanacaktır:
(a) Seyahatin yapılacağı il ve/veya ilçe belediyeleri ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının belirlediği firmalardan alınacak isme düzenlenmiş biletlerle seyahat edilecektir.
(b) Seyahat edecek spor kafilesinde yer alan reşit kişilerden Seyahat Taahhüt Belgesi (EK-3a),  reşit olmayanlardan ise Seyahat İzin Belgesi (EK-3b) aranacaktır.
(c) Toplu seyahatlerde, antrenör / antrenörler sporculardan sportif yönden sorumlu olacak, idari ve mali yönden ise kafile başkanı idareci sorumlu olacaktır.

Kiralama Yolu İle Yapılacak Seyahatlerle İlgili Hususlar
MADDE 9- (1) Spor kafilelerinin şehirlerarası ulaşımının kiralama yoluyla sağlanacağı seyahatlerde kullanılacak araçlar ile ilgili aşağıdaki hususlar uygulanacaktır. Bu hususlar ayrıca araç kiralama şartnamelerinde de yer alacaktır.

(a) Araçlar en fazla yedi yaşında, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler kadar donanımlı ve bakımlı olacaktır.
(b) Araçlar ve sürücüler, bu Yönergenin dayanak bölümünde yer alan mevzuatta belirtilen şartlara ve belgelere sahip olacaktır.
(c) Sürücüler ve araçlara ilişkin Vergi Kanunları, İş Kanunu, Belediye Nizamnameleri, S.G.K. ile ilgili yükümlülüklere uyulacaktır.

(2) Sürücü ve sürücü yardımcıları; işinin ehli ve tecrübeli olacak ayrıca uygun ehliyete ve mesleki yeterlilik belgelerine sahip olacaktır. Araç sürücüsü, araçlardan yararlananlara karşı saygılı, genel ahlak ve adaba uygun hareket edecektir. Araçlar sağlam, her yönden temiz ve bakımlı, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği ile bu konudaki diğer mevzuat hükümlerine uygun şartlara sahip, bilumum teknik edevatı sağlam, cihaz ve aksesuarları tam ve kaloriferler ve klimaları çalışır vaziyette olacaktır.

(3) Mevzuata uygun nitelikleri taşımayan araçlarla seyahat edilmeyecek, belirlenen araçlar ve sürücüler, mücbir sebepler dışında kesinlikle değiştirilmeyecektir.

(4) Araçların sürücü ve yardımcıları tarafından araçların radyo – teyp ve benzeri yayın aletlerinin sesleri araçtan yararlanan kişileri rahatsız edecek şekilde açılmayacaktır. Araçlar trafik akış ve düzeninin gerektirdiği hız sınırının üzerinde kullanılmayacaktır.

(5) Araçların model ve plaka numaralarını gösteren trafik tescil belgeleri, sürücü veya sürücülere ait sürücü belgeleri, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca yaptırılması zorunlu olan; Mali Sorumluluk Sigortası, Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası, Koltuk Ferdi Kaza Sigortası ve diğer zorunlu sigortalar ile ayrıca seyahat öncesi ihtiyari olarak yaptırılması istenilen sigorta poliçelerinin birer sureti istenecektir.

(6) Araçlara, spor kafilesinde yer alan kişilerin dışında yolcu alınmayacaktır.

 (7) Seyahat esnasında bir sürücü devamlı olarak en fazla 4,5 saat, 24 saatte ise en fazla 9 saat araç kullanabilecektir. 9 saati geçen yolculuklarda iki şoför görevlendirilecek olup Karayolları Trafik Yönetmeliğinde düzenlenen mola, istirahat ve izin sürelerine riayet edilecektir.

Resmi Araçlarla Yapılacak Seyahatlerle İlgili Hususlar
MADDE 10- (1) Araçlar, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Yönetmeliği ile bu konudaki diğer mevzuat hükümlerine göre bilumum teknik edevatı sağlam, cihaz ve aksesuarları tam, kalorifer ve klimaları çalışır vaziyette olacaktır.

(2) Araçların sürücü ve sürücü yardımcıları uygun sürücü belgesine sahip olacaktır.

(3) Seyahat esnasında bir sürücü devamlı olarak en fazla 4,5 saat, 24 saatte ise en fazla 9 saat araç kullanabilecektir. 9 saati geçen yolculuklarda iki şoför görevlendirilecek olup Karayolları Trafik Yönetmeliğinde düzenlenen mola, istirahat ve izin sürelerine riayet edilecektir.

(4) Mevzuat hükümleri uyarınca yaptırılması zorunlu olan mali sorumluluk sigortası aranacaktır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Son Hükümler
Yürürlük

Yürürlük
MADDE 11– Bu Yönerge, Genel Müdürlük Makamınca onaylanmasını müteakip yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 12– Bu Yönerge hükümlerini Spor Genel Müdürü yürütür.



















(EK-1)


(EK-1/a)

ANTRENÖR VE İDARECİ GÖREVLENDİRME TABLOSU


S.N:
SPORCU SAYISI
ANTRENÖR SAYISI
KAFİLE BAŞKANI SAYISI
KAFİLE BAŞKAN YARDIMCISI
1
1 - 5 Sporcu
1
1

2
6 - 10 Sporcu
2
1

3
11 - 15 Sporcu
3
1

4
16 - 20 Sporcu
4
1

5
25-40 Sporcu
5
1
1
6
41-50 Sporcu
6
1
1
7
51 Sporcu ve Üzeri
7
1
2
Not:Takım Sporlarında 2 Antrenör 1 Kafile Başkanı yer alacaktır.




ENGELLİ SPORCU KAFİLELERİ
İDARECİ, ANTRENÖR, REFAKATÇİ VE TERCÜMAN
GÖREVLENDİRME TABLOLARI

(EK-1/b)
BEDENSEL ENGELLİLER
S.N.
SPOR DALI
SPORCU SAYISI
KAFİLE BAŞKANI SAYISI
KAFİLE BAŞKAN YARDIMCISI
ANTRENÖR SAYISI
REFAKATÇİ
1
BEDENSEL ENGELLİLER
1 - 5 Sporcu
1

1

2
BEDENSEL ENGELLİLER
6 - 10 Sporcu
1

2

3
BEDENSEL ENGELLİLER
11 - 15 Sporcu
1

3

4
BEDENSEL ENGELLİLER
16 - 20 Sporcu
1

4

5
BEDENSEL ENGELLİLER
25-40 Sporcu
1
1
5

6
BEDENSEL ENGELLİLER
41-50 Sporcu
1
1
6

7
BEDENSEL ENGELLİLER
51 Sporcu ve Üzeri
1
2
7

Not 1: Kafileler karma ise (Kadın-Erkek) refakatçi sayıları birer kişi arttırılır.
Not 2: Bocce branşında her sporcuya bir oyuncu refakatçi ve iki adet kafile refakatçisi ilave edilir.
Not 3: Takım sporlarında iki antrenör, bir kafile başkanı yer alır.
Not 4: Federasyon branş talimatlarında belirtilen zorunlu personel ilave edilir.   







(EK-1/c)
GÖRME ENGELLİLER
S.N.
SPOR DALI
SPORCU SAYISI
KAFİLE BAŞKANI SAYISI
KAFİLE BAŞKAN YARDIMCISI
ANTRENÖR SAYISI
REFAKATÇİ
1
GÖRME ENGELLİLER
1 – 5 Sporcu
1

1
1
2
GÖRME ENGELLİLER
6 – 10 Sporcu
1

2
1
3
GÖRME ENGELLİLER
11 – 15 Sporcu
1

3
2
4
GÖRME ENGELLİLER
16 – 20 Sporcu
1

4
3
5
GÖRME ENGELLİLER
25-40 Sporcu
1
1
5
4
6
GÖRME ENGELLİLER
41-50 Sporcu
1
1
6
5
7
GÖRME ENGELLİLER
51 Sporcu ve Üzeri
1
2
7
6
Not 1: Kafileler karma ise (Kadın-Erkek) refakatçi sayıları birer kişi arttırılır.
Not 2: Federasyon branş talimatlarında belirtilen zorunlu personel ilave edilir.   





(EK-1/d)
ÖZEL SPORCULAR
S.N.
SPOR DALI
SPORCU SAYISI
KAFİLE BAŞKANI SAYISI
KAFİLE BAŞKAN YARDIMCISI
ANTRENÖR SAYISI
REFAKATÇİ
1
ÖZEL SPORCULAR
1 – 5 Sporcu
1

1

2
ÖZEL SPORCULAR
6 – 10 Sporcu
1

2

3
ÖZEL SPORCULAR
11 – 15 Sporcu
1

3

4
ÖZEL SPORCULAR
16 – 20 Sporcu
1

4

5
ÖZEL SPORCULAR
25-40 Sporcu
1
1
5

6
ÖZEL SPORCULAR
41-50 Sporcu
1
1
6

7
ÖZEL SPORCULAR
51 Sporcu ve Üzeri
1
2
7

Not 1: Kafileler Karma ise (Kadın-Erkek) refakatçi sayıları birer kişi arttırılır.
Not 2: Federasyon branş talimatlarında belirtilen zorunlu personel ilave edilir.   







(EK-1/e)
İŞİTME ENGELLİLER
S.N:
SPOR DALI
SPORCU SAYISI
KAFİLE BAŞKANI SAYISI
KAFİLE BAŞKAN YARDIMCISI
ANTRENÖR SAYISI
TERCÜMAN
1
İŞİTME ENGELLİLER
1 - 5 Sporcu
1

1
1
2
İŞİTME ENGELLİLER
6 - 10 Sporcu
1

2
1
3
İŞİTME ENGELLİLER
11 - 15 Sporcu
1

3
1
4
İŞİTME ENGELLİLER
16 - 20 Sporcu
1

4
1
5
İŞİTME ENGELLİLER
25-40 Sporcu
1
1
5
1
6
İŞİTME ENGELLİLER
41-50 Sporcu
1
1
6
1
7
İŞİTME ENGELLİLER
51 Sporcu ve Üzeri
1
2
7
1
Not 1: Kafileler Karma ise (Kadın-Erkek) tercüman sayıları birer kişi arttırılır.
Not 2: Federasyon branş talimatlarında belirtilen zorunlu personel ilave edilir.   





































(EK – 2a)
T.C.
……………………………VALİLİĞİ
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü

Sayı     :……………………….                                                                         ……./……/……
Konu   :Kafile Onayı

……………….. GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE

İLİ
…………………………………………………………………………
ARACIN GİDİŞ GÜZERGAHI
…………………………………………………………………………
ARACIN DÖNÜŞ GÜZERGAHI
…………………………………………………………………………
ARACIN PLAKASI
…………………………………………………………………………
ARACIN MARKASI VE MODELİ
…………………………………………………………………………
ARAÇ SOFERLERİNİN ADI SOYADI
…………………………………………………………………………
ARAÇ SOFERLERİNİN EHLİYET SINIFLARI
…………………………………………………………………………

KAFİLE LİSTESİ
SIRA NO
ADI SOYADI
DOĞUM TARİHİ
GÖREVİ
1
…….. …………..
../../….
………..
2
…….. …………..
../../….
………..
3
…….. …………..
../../….
………..
4
…….. …………..
../../….
………..
5
…….. …………..
../../….
………..
6
…….. …………..
../../….
………..
7
…….. …………..
../../….
………..
8
…….. …………..
../../….
………..
9
…….. …………..
../../….
………..
10
…….. …………..
../../….
………..
11
…….. …………..
../../….
………..
12
…….. …………..
../../….
………..

            Yukarıda kimliği yazılı çalıştırıcılar ile sporcuların …/…/20.. - …/…/20.. tarihleri arasında …………………… ilinde düzenlenecek olan ……………………................. Müsabakalarına katılmalarında idari yönden sakınca yoktur. İlgililerin 3289 sayılı Kanunun 29 uncu maddesi gereğince …/…/20.. - …/…/20.. tarihleri arasında görevli – izinli sayılmaları, şampiyonaya katılabilmeleri hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.

                                                                                                                                                                                                                                                   ………………………………
          GHSİM Spor Şube Müdürü

O  L  U  R
……/……/20..
……………………….
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü

…/…/20..        Memur:………………..
…/…/20..        Şef:………..…………..




                                                                                                                                 (EK - 2b)
 T.C.
……………………………VALİLİĞİ
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü

Sayı     :……………………….                                                                         ……./……/……
Konu   :Kafile Onayı
……………….. GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE

İLİ
…………………………..
TAKIM/FERDİ
……………………………
ÇALIŞTIRICI
…………………………..
GÖREVİ
……………………………
SPOR DALI
…………………………..
KATEGORİSİ
……………………………

İLİ
…………………………………………………………………………
ARACIN GİDİŞ GÜZERGAHI
…………………………………………………………………………
ARACIN DÖNÜŞ GÜZERGAHI
…………………………………………………………………………
ARACIN PLAKASI
…………………………………………………………………………
ARACIN MARKASI VE MODELİ
…………………………………………………………………………
ARAÇ SOFERLERİNİN ADI SOYADI
…………………………………………………………………………
ARAÇ SOFERLERİNİN EHLİYET SINIFLARI
…………………………………………………………………………

SIRA NO
ADI SOYADI
DOĞUM TARİHİ
T.C. KİMLİK NUMARASI
OKULU
OKULA KAYIT TARİHİ
1
…….. …………..
../../….
………..
…… …….. …. ……
../../….
2
…….. …………..
../../….
………..
…… …….. …. ……
../../….
3
…….. …………..
../../….
………..
…… …….. …. ……
../../….

            Yukarıda kimliği yazılı çalıştırıcılar ile öğrenci sporcuların …/…/20.. - …/…/20.. tarihleri arasında …………………… ilinde düzenlenecek olan ……………………................. Müsabakalarına katılmalarında idari yönden sakınca yoktur. 05 Kasım 2013 tarihli ve 28812 sayılı Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (k) bendine göre ilgililerin …/…/20.. - …/…/20.. tarihleri arasında görevli – izinli sayılmaları hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.
…/…/20..        Memur:………………..
…/…/20..        Şef:………..…………..

…………………………..                                                      ………………………………
        Okul Müdürü                                                                  GHSİM Spor Şube Müdürü


            UYGUNDUR
             …../…../20..


 ………..…………………….
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı

O  L  U  R
……/……/20..

……………………….



(EK-3a)

SPORCU SEYAHAT TAAHHÜT BELGESİ

SPORCUNUN
Adı                             :
Soyadı                        :
Doğum Yeri – Tarihi  :
Ana Adı                     :
Baba Adı                    :


................. İlinden ....................iline  Spor Müsabakalarına  katılmak üzere seyahat etmeyi taahhüt ediyorum.

SPORCU                                                                                                Tasdik
Adı Soyadı     :                                                          Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
Tarih               :                                                                     
İmza                :
Not:18 yaşından büyük olan sporcular için  


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü
(EK-3b)

SPORCU SEYAHAT İZİN BELGESİ

SPORCUNUN
Adı                             :
Soyadı                        :
Doğum Yeri – Tarihi  :
Ana Adı                     :
Baba Adı                    :


Yukarıda açık kimliği yazılı ……………………………………………………/….................. İlinden ....................iline   Spor müsabakalarına  katılımı  için hiç bir baskı ve etki altında kalmadan  seyahat etmesine izin veriyorum.


VELİSİ                                                                                            Tasdik
Adı Soyadı     :                                              Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tarih                   :                                                                     
İmza                :
                                                                      


Not:18 yaşından küçük olan sporcular için  


MERVE EREN

MERVE EREN
2006 MİNİK BAYANLARDA TÜRKİYE İKİNCİSİ

ARAMA MOTORU